Ik zal mij even voorstellen

Wie ben ik
Ik ben Davy Heijsteeg, 20 jaar, geboren op 05-02-1999 in Amsterdam, op gegroeid in  Amstelveen en nu wonend in Aalsmeer.

Opleiding
Ik studeer nu de Academie Lichamelijke Opvoeding aan de hogeschool van Amsterdam.         Voor deze studie heb ik de HAVO gedaan op het Amstelveen College.

Triathlon
Ik ben al sinds jongs af aan bezig met de sport triathlon, dat komt doordat mijn vader, John Heijsteeg, al sinds 1986 aan triathlon doet.
Ik riep op mijn vierde al: “Dat ik bij papa triathlon wilde gaan doen.” Maar dat mocht pas van mijn ouders als ik mijn ABC diploma’s had gehaald.
Bij de zwemlessen, die begonnen met watervrij maken bij mijn oma, heb ik mijn diploma’s behaald op mijn vijfde jaar.

Naast het diploma zwemmen heb ik een aantal jaren bij de jeugd afdeling van de Amstelveense Atletiekvereniging getraind. Hier heb ik op spelende wijze atletiek beoefend.
Ik kwam er al snel achter dat de technische onderdelen niet echt mijn ding waren. Ik vond de loopafstanden wel leuk, maar waren eigenlijk steeds te kort.

Omdat ik mijn zwemdiploma’s had behaald en wat meer wilde gaan lopen mocht ik me inschrijven bij de zwem, sport Club Oceanus en mocht ik triathlon gaan doen bij mijn vader op de vereniging in Aalsmeer. Ik werd lid van het Multi Triathlon Team, dat nu bekend staat als Bowers & Wilkins -  Oceanus Triathlon Team.

Op mijn achtste was het dan zover en mocht ik voor het eerst meedoen aan de Aalsmeerse triathlon. Ik ben binnen de opleidingsvereniging opgeleid volgens het MOTri, het meerjarenopleidingplan Triathlon. Dit betekent dat ik als jeugd op speelse wijze mocht trainen. Inmiddels ben ik bezig met het trainen van de omvang om mijn talent verder te ontwikkelen. Ik wordt begeleidt door de opleidingscoördinator van de vereniging in samenwerking met mijn looptrainer, Erik Witpeerd. Ik zwem 3x per week bij Oceanus, loop 3x per week waarvan 2x op de atletiekbaan en fiets 2x per week.


Mijn doel
Mijn grootste doel is om te mogen deelnemen aan de Olympische Spelen en deelname aan een Ironman / Challenge om me te kwalificeren voor de ultieme uitdaging: Triathlon Hawaii.