27 augustus 2016, NK Sprint/Junioren

Na een stressvolle week voor de organisatie van de triathlon Veenendaal, na de vondst van een tijger mug, die al snel weg was. En de blauwalg in het zwemwater, die de organisatie dormiddel van pompen en sproeiers heeft weten weg te halen,  stond dit jaar de 34ste Van Dijk Triathlon in het teken van het NK Jeugd en het NK Spint/Junioren.

Ik was al vroeg te vinden op het wedstrijd terrein, want mijn broertje Justin Heijsteeg startte samen met 40 andere jeugdatleten aan het NK Jeugd (Mini-Triathlon, 250m-10km-2,5km). Justin finishte uiteindelijk na een goede race als 16e. Nadat alle jeugdleden binnen waren was het tijd voor goed eten en drinken, maar ook goed rust houden want ik startte pas om 15.40. Om half 1 meldden de eerste eredivisie mannen en vrouwen teams zich in het wedstrijdgebied. Voor mij betekende dat, dat ik mij ook moest gaan voorbereiden op de wedstrijd. Muziekje op ,startnummers halen en de stickers op de fiets en helm. Samen met het team van OceanusTriathlonTeam de hardloopschoenen in de tweede wisselzone gezet. Om 15.15 de fiets weggezet in de eerste wisselzone en op naar het inzwemmen. Je hoefde niet te wennen aan het water, want met 23 graden hoefde je niet te zeuren dat het koud was. Na het inzwemmen op naar de start waar ik samen met mijn team als 8ste team richting het startponton kon wandelen. Na een lange tijd op het ponton ging dan eindelijk het startschot, mijn wedstrijd, het NK Sprint en het NK junioren bestaande uit 750m zwemmen, 21km fietsen en 5km lopen was dan eindelijk begonnen. Ik kon aan het begin van het zwemmen goed mee, uit ervaring wist ik dat er bij de eerste boei hard gevochten werd, ik was goed het gevecht door gekomen, maar bij elke boei was dat vechten weer het geval. Dus al snel bedacht ik om buitenlangs te zwemmen en dan binnen door in te steken, zo kon ik hard doorzwemmen en kwam ik makkelijk tussen het vechten door. Na een redelijk zwemonderdeel zat ik de voorste groep en zag ik dat ik samen met Youri Keulen de wissel in ging en dat daar Niek Heldoorn en Finn Timmermans al aan het wisselen waren. Snel gewisseld maar met een wat mindere start van het fietsen miste ik net de groep. Een andere atleet kwam mij voorbij en samen met hem geprobeerd naar de groep toe te rijden, maar nadat ik de kop overnam en hard door trok was die andere atleet al snel afgehaakt. Dan maar wachten op een andere groep. Na veel fietstrainingen de afgelopen weken kon ik goed meerijden in de groep. Na 3 rondes fietsen kwamen we met ongeveer vijftien atleten in de wisselzone in, waar ik hoorde dat ik zesde junior was, mijn doel was top 5 dus ik moest hard doorlopen. Een slechte wissel, waardoor ik als een van de laatste de wisselzone uitliep. Het eerste stuk hard doorgetrokken en ik kon samen met aan groepje mannen goed meelopen. Na de eerste ronde, waarin we al een aantal andere atleten hadden ingehaald, voelde ik mij nog erg sterk. Al snel kwam een atleet mij hard voorbij, ik voelde mij sterk dus ik kon hard meelopen. We kwamen uiteindelijk in een groepje terecht, en het tempo lag aardig hoog. De laatste 400m was strijden om de beste plaats in de einduitslag met een eindsprint als gevolg. Ik finishte als 30ste overall, wat betekende dat ik 23ste was bij het NK sprint en 6e bij het NK Junioren.

Ik kan terug kijken op een enorm goede wedstrijd. Nooit heb ik een goede wedstrijd gedraaid in Veenendaal, maar met zo'n wedstrijd en deze uitslag heb ik toch weer even laten zin dat ik er ook nog ben. Alle energie die ik de laatste tijd samen met mijn coach heb gestopt in trainingen heeft dan toch wel zijn vruchten afgeworpen.

Niek Heldoorn-Youri Keulen- Finn Timmermans & Kirsten Nuyes- Quinty Schoens- Rani Skrabanja gefeliciteerd met jullie podium plaatsen bin de junioren!!


Ik wil in het speciaal mijn coach John Heijsteeg bedanken. Ook wil ik mijn team, alle supporters, fotografen, sponsoren en organisatie bedanken voor een mooie wedstrijd.