4/5/6 maart 2016, RTC Alkmaar trainingsweekend in Zeist

Het trainingsweekend van het RTC Alkmaar stond in het teken van zwemmen. We sliepen met de groep van het RTC samen met de wedstrijdzwemmers uit Alkmaar in een Groothuis in Zeist. Op vrijdagavond startten we gelijk na het diner met een zwemtraining van twee uur. Na het inzwemmen moest ik een lactaattest doen, wat bestond uit; 400m A1, 200m A1+, 100m sub-max. en 100 max. Ik zwom een strakke en goede lactaat, waarbij ik liet zien dat ik een echte duursporter was. Na nog wat gezwommen te hebben was het na de zwemtraining tijd voor rust.

Op zaterdag ochtend startten we met een zwemtraining van een uur gevolgd door een fietstraining. Het had gevroren 's nachts dus het was ook overdag erg koud. Dik ingepakt begonnen we aan een fiets training, wat bestond uit een aantal heuvelherhalingen. Terug gekomen bij het huis was het nog tijd voor een korte demonstratie en oefening voor het wisselen van het zwemmen-fietsen naar fietsen- hardlopen. Na al een aantal uur getraind te hebben was het tijd voor even rust en een lunch. De middag begon met een looptraining, bestaande uit loop en rompstabiliteit wat gevold werd door een minuten loop. En om de dag af te sluiten werd er nog een uur gezwommen, wat behoorlijk bikkelen was door de lange dag die je al achter de rug had. Als afsluiter een bord pasta en een kom soep.

Nadat ik en mijn vader weer terug naar huis waren gegaan op zaterdagavond, was het op zondag tijd om de laatste zwemcompetitie te zwemmen in Aalsmeer, voor mij stond een 200m vrij estafette op het programma, een 100m vrij en een 200m rug. Mijn 200m estafette ging heel lekker, een negatieve split in uiteindelijk een eind tijd van 02.11 min (PR), over mijn 100m vrij iets minder tevreden mijn keerpunten gingen niet lekker waardoor ik ook niet goed opgang kwam was resulteerde in een tijd van 01.00 min. rond, helaas niet onder de grens van de minuut. Als laatste afstand moest ik de 200m rug zwemmen, het ging heel soepel en voelde goed aan, ,mijn keerpunten waren goed en ik kon goed kracht zetten, dus uiteindelijk zwom ik een mooie tijd van 02.33 min. Ik kan dus terug kijken op een mooi zwemcompetitie seizoen, goede tijden kunnen zwemmen en veel verbeterd.

Ik wil Ronald Stolk (en de andere trainers) van RTC Alkmaar en DAW bedanken voor de trainingen in Zeist.