27/28/29 februari 2016, TO Sittard trainingsweekend 2/2

Tijdens het tweede weekend van de twee TO weekenden in Sittard stond vooral in het teken van Mountainbiken. Vrijdagmiddag werd een rek en strek training gegeven door Youri Keulen. Een training om je spieren te masseren door middel van een roller. 's Avonds gaf Lars van der Eerden (sportpsycholoog van de NTB in Sittard), een zeer interessante presentatie over wat spanning precies is, en hoe je daar individueel het beste mee om kunt gaan. Een presentatie die heel belangrijk is voor mij als sporter en waarvan ik de tips zeker ga gebruiken aankomend seizoen.  Want niet alleen is het belangrijk om lichamelijk fit te zijn, ook je mentale gevoel kan je wedstrijd bepalen.

Zaterdag ochtend stond er een zwemtraining op het programma, tijdens die zwemtraining werd er door de TO- selectie een 400 of 800m gezwommen, ik moest de 400m en zwom die afstand in 04.53 min. niet helemaal tevreden, we weten dat het harder kan. Na de zwemtraining gingen wij gelijk door voor een looptraining, met verschillende tempo's werd er een ronde gelopen met beklimmingen en afdalingen. Weer terug gekomen in het hotel was het tijd voor een momentje rust, waarbij sommige atleten even hun powernap konden doen. Na de lunch vertrok de TO-selectie op de mountainbike om 2,5 uur te gaan knallen door de bossen en heuvels van Limburg. Het was een pittige mountainbike ronde met heel veel technische stukken. Lekker gereden, maar nog steeds was afdalen niet mijn sterkste punt wat resulteerde op twee keer op mijn plaat gaan. De dag werd afgesloten met een diner en 's avonds gingen we met de TO-selectie richting de film om de film Grimsby bij te wonen. Een lachwekkende film, met stukken die het menselijke brein niet konden verdragen. 

Op de laatste dag van dit laatste TO weekend van februari werd er gestart met een kracht/- rompstabiliteit training, met kruipen, planken, opdrukken en squaten. Na deze training moest er gelijk omgekleed worden voor de laatste training, weer een mountainbike toch, maar nu met iets minder off road. Terug gekomen van een heerlijke mountainbike tocht moesten de tassen ingepakt worden en werd het weekend afgesloten met een heerlijke lunch.

Bedankt voor de begeleiding: Sander Berk, Remco de Veen, Sarissa de Vries en Anke de Boer.
Klik hier voor het verslag van weekend 1.