19/20/21 februari 2016, TO Sittard trainingsweekend 1/2

Het was weer zo ver! Vrijdag 19 februari, de dag dat het talentontwikkelingsweekend van het NTC zou gaan beginnen.  Uit het hele land komen ze weer bij elkaar. Sommige moesten zelfs 4,5uur+ reizen. Na het inchecken en onze spullen bij elkaar te hebben gepakt, begonnen we met een kracht en core introductie van Tanja. Hierbij leerden wij veel nieuwe technieken die wij de komende periode kunnen toepassen. We begonnen met de techniek, die we later in de training mochten toepassen in het krachthonk. Daarna was het douchen en eten. Direct daarna volgde een presentatie van Sander Berk over het komende Europese circuit, waar willen we deelnemen. En wat valt er allemaal te halen. Na deze presentatie was het tijd voor rust.

De tweede dag van het weekend begon relatief vroeg. Om 6 uur stond het ontbijt klaar en om 7 uur doken we één voor  één het zwembad in. De kern van onze training was een 800m die opliep in intensiteit, gevolgd door zo’n 16x100m. Na lekker uitzwemmen en douchen was het al snel tijd voor de volgende training. Bij het HPC in Sittard gingen we onder leiding van Tanja door waar we gisteren gebleven waren. Verschillende kracht-, coördinatie- en rompstabiliteitsoefeningen kwamen aan bod. Het doel was om deze technisch zo goed mogelijk uit te voeren, aangezien veel van de oefeningen voor de meesten van ons nieuw waren.  Maar leuk en leerzaam was het zeker. In de middag gingen we naar de opening van het atletenhuis Watersley. Met wat te drinken en een stukje echte Limburgse vlaai luisterden we naar de toespraak van Adrie Berk en de eigenaar van Watersley. Nadat de sleutel overhandigd werd, mochten we dan ook echt in het huis gaan kijken. Een super mooi huis waar de atleten het beste uit zichzelf kunnen halen. Na de opening zijn we met de hele groep terug naar Fitland gelopen, maar wel via een omweg. We liepen nog langs het Danikerbos om een klein stukje van het parcours van de cross van zondag te bekijken. Daar was het al best modderig, dus dat belooft wat. Uiteindelijk na 11km weer terug bij Fitland, waar we lekker konden douchen uitrusten.

Om dit eerste TO-weekend af te sluiten, moesten de atleten nog even na de trainingen van Tanja meedoen aan de Danikerbosloop. Een zwaar parcours met veel modder en gladde paden en een pittig hoogteverschil. Vooral de mensen met trailschoenen hadden veel profijt op dit parcours (spikes konden niet vanwege een aantal asfalt stroken). Vooral de TO-atleten bepaalden de wedstrijd bij de 5 km en de 5 mijl. Op de 5km haalden Niek Heldoorn (1ste) en Joey van het Verlaat (2e) het podium na een gelijk opgaande wedstrijd die bepaald werd in de modderige eindsprint. En bij de dames stond Joyce Caro als 2e op het podium. Bij de 5 Mile liet Sander Berk zien dat hij ook nog in topvorm is. Sander bereikte een tweede plaats op het podium gevolgd op de derde plaats door Pim Lebouille. Natuurlijk liepen andere atleten ook netjes tijdens deze trainingswedstrijd. De atleten kunnen terugkijken op een leerzaam weekend. Zelf kon ik geen snelheid maken door mijn normale schoenen, waarmee je geen grip had. Weer een leerzame les voor de volgende bosloop. Op naar volgend weekend!

davey

(Stijn Jansen, Niek Heldoorn, Joyce Caro en Davy Heijsteeg)