21 januari 2016, Amstelveens sporttalent van het jaar 2015

Afgelopen donderdag heb ik de prijs "stimulerings prijs voor talent van jaar 2015" gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de kampioenhuldging in Amstelveen wat georganiseerd was door Stichting Sportbedrijf Amstelveen.

Een aantal weken geleden hoorde ik dat ik bij de laatste tien genomineerde sporttalenten zat uit een groep van ongeveer 140 andere sporttalenten. Even daarna kreeg ik al het bericht dat ik bij de laatste drie genomineerde zat voor de stimuleringsprijs voor sporttalent van het jaar 2015, de andere genomineerde sporttalenten waren Daniel Giacon en Enzo Leijnse. Een schermer en een wielrenner. Donderdag 21 januari 2016 was dan eindelijk de uitreiking tijdens de kampioenhuldiging in Amstelveen. Die avond stond helemaal in het teken van alle sporttalenten van Amstelveen die in 2015 een hoge prestatie hebben gehaald in hun sport. Ik werd tijdens de huldiging gehuldigd voor mijn Winst op het Nk scholierentriathlon in Almere. Aan het eind van de avond was het tijd voor de prijsuitreiking van de "Aanmoedgingsprijs voor jongtalent/talent van het jaar" en "stimuleringsprijs voor talent van het jaar 2015". Als laatste moesten de drie genomineerde van de stimuleringsprijs voor sportlant van jaar 2015 jongens op het podium komen (ik dus). De uitslag kreeg je te zien door middel va sterren. Onder elke naam kwamen sterren in beeld. De sterren liepen op het stopte op een geven moment, dat was de nummer drie, Danile Giacon, toen de sterren op nieuw stopte was de nummer twee Enzo Leijnse en dat betekende dat ik had gewonnen. Als prijs kregen ik een bedrag van 500 euro van de rabobank, een oorkonde en een kortingskaart van de Perry sport. 

Deze prijs is voor mij als sporter weer een mooie beloning voor al de energie en tijd die je steekt in de sport. Je ziet nu toch weer dat mensen zien wat je doet en dat zij daar heel veel respect voor hebben, maar jou ook als sporter erg waarderen. En deze prijs is weer een steuntje in de rug voor mijn triathlon seizoen 2016.

Ik wil stichting sportbedrijf Amstelveen, Rabobank Amstel en Vecht bedankt voor deze mooie prijs!!! Mijn team van trainers wil ik ook bedanken voor al hun inzet, geduld en steun tijdens mijn trainingen. Paul Zirkzee Erik Witpeerd Sander Berk John Heysteeg, Vincent Moolhuijsen. En natuurlijk wil ik mijn ouders Hellen Jansen en John Heijsteeg en mijn broertje Justin Heijsteeg bedanken,voor al hun support in en buiten mijn sportcarrière!

En Daniël Giacon en Enzo Leijnse jullie ook van harte gefeliciteerd!