19-12-2015/ 23-12-2015 Eerste NTC week seizoen 2016

Op vrijdag 18 december 2015 is er weer een seizoen begonnen voor het NTC met een nieuwe samengestelde groep. Een aantal atleten waren door gestroomd naar het NTC weekselectie, anderen waren overgegaan naar een RTC. Een nieuw soort groep betekent nieuwe soorten trainingen, een nieuwe/andere sfeer en nieuwe soorten ervaringen in de triathlon sport. De week startte met een instructietraining over verschillende kracht- en rompoefeningen. De training werd gegeven door een stagiair en tegelijkertijd atleet, namelijk Youri Keulen. Hij zorgde ervoor dat menig lichaam weer moest wennen aan verschillende oefeningen. Die zelfde avond kreeg de groep een presentatie van een sportdiëtiste Marja Ockeloen. Zij vertelde over herstelvoeding dat een goed beeld gaf voor de rest van de week. Die avond gingen we vroeg slapen, want de dag erop stond de 100x 100m zwemmen op het programma. Er werd stevig door gezwommen, de één iets harder dan de ander. Nadat de beruchte zwemtraining was voldaan, stond er een presentatie op het programma die meer informatie zou geven over de eerst volgende verrassing die door de trainers was bedacht. De atleten werden verlost van de spanning, want er werd verteld dat de atleten moesten gaan kruipen in de kruipruimtes van het zwembad. Als atleet van buitenaf, maar ook als atleet van het NTC zou je je af vragen waarom zo iets gedaan wordt. De reden was dat de week in het teken stond van “De comfortzone”. De kruipruimtes waren donker, waardoor je als atleet buiten je comfortzone gaat. We konden kiezen om de uitdaging aan te gaan, maar we mochten ook in onze eigen comfortzone blijven en geen nieuwe ontdekkingen aan gaan. Op zondag stond de dag in het teken van de Neederveldloop in Roermond. De atleten gingen op de mountainbike richting Roermond. Daar aangekomen werd het parcours verkend en werd er warmgelopen. Het was een parcours met veel modderstukken en veel bochten, erg technisch parcours dus. Voor een aantal atleten was dat in het voordeel, voor anderen juist weer een nadeel. Er werd door de dames en heren goed en hard gelopen wat resulteerde op een aantal podium plekken. ’s Middags was het tijd voor rust en werden de voorbereidingen getroffen voor de lange duurdag die gepland stond voor de volgende dag. (Onder voorbereidingen kunnen wij verstaan, naar de supermarkt en een powernap natuurlijk).

Maandag, de lange duurdag. De zaterdag ervoor waren de atleten al ingelicht over deze dag. Er was verteld dat deze dag weer in het teken zou staan van de comfortzone en dat je tijdens die dag je zelf een aantal vragen kon stellen. Die vragen luiden als: Wat is te veel? Die vraag was eigen bedoelt voor de dag daarna, want na een duurdag van 12 uur is anderhalf uur fietsen natuurlijk niets. Sander Berk had de hele dag ingedeeld in verschillende onderdelen. De atleten wisten van te voren dat ze gingen zwemmen, fietsen, lopen. Maar waar, hoeveel en wanneer wisten zij niet. Ook de inhoud van te training was onbekend. De dag begon uiteindelijk met een zwemtraining, gevolgd door een fietstocht. Tussen het fietsen door moesten we een heuvel op en af lopen, daarna hadden we een pauze. Na de pauze vertrokken de atleten weer met de fietsen. Na ruim twee uur fietsen kwamen we aan bij de heide van Brunssum. Daar werden we opgewacht door de trainers die vertelde dat we gingen voetballen. Na een aantal hoog nodige toiletpauzes vertrokken de atleten richting de zandvlakte om gezamenlijk een potje te voetballen. Het voetballen leidde tot mooie acties en lachwekkende. Na een stevig potje voetbal vertrokken de atleten weer richting het zwembad voor de laatste training. Na 3 of 2km zwemmen was het tijd om richting het hotel te gaan, om daar de dag af te sluiten met een heerlijke maaltijd. Na de zware duur dag moesten we de volgende dag weer vroeg op staan voor de zwemtraining. Na de zwemtraining hadden we even tijd om te rusten. ’s Middags kregen we een presentatie die in het teken stond van herstel door alle drie de trainers. Na de presentatie was het tijd voor een korte maar impulsieve baantraining. De baantraining was de laatste training van dinsdag wat voor een aantal vermoeide atleten goed uit kwam. Eenmaal aangekomen op de laatste dag konden we kiezen of we gingen zwemmen of wat langer zouden blijven liggen. Na de zwemtraining, als iedereen weer compleet was, konden de tassen ingepakt. Het trainen was nog niet afgelopen, we gingen met z’n alle nog een laatste duurrit maken op de fiets. De duurrit was helaas de afsluitende training van de week.

De week werd afgesloten met een bedankje aan de trainers. We kunnen met z’n alle terugkijken op een leerzame en zware week, maar ook met heel veel lol en positieve ervaringen. Alvast een sportief 2016 gewenst!!  Davy Heijsteeg