Jaarverslag 2015

Ik kan terug kijken op een geslaagd seizoen van 2015, het was een seizoen waar ik veel geleerd heb als eerste jaars junior, maar ook een jaar waar ik weer mooie prestaties heb kunnen leveren. Het seizoen begon tijdens de tweede divisie wedstrijd in Weert, waar ik helaas was gevallen en daardoor niet de wedstrijd heb kunnen draaien, waar ik op gehoopt had. Na Weert kwam de vraag om te starten voor de eredivisie, waarbij Amsterdam daarvoor mijn eerste wedstrijd was. Het was een hele leerzame wedstrijd, met veel verbeteringspunten voor de toekomst, maar ook heel veel positieve punten wat zorgde voor een geslaagde eerste eredivisie wedstrijd.

Na Amsterdam was het tijd voor mijn eerste internationale wedstrijd, ETU junior cup Holten 2015. Deze wedstrijd was mentaal een zware wedstrijd, maar ondanks dat heb ik wel alles kunnen geven , met als gevolg dat het een hele leerzame wedstrijd was, een wedstrijd met verbeterpunten voor de volgende wedstrijd in Frankrijk (Chateauroux). Twee weken later startte ik tijdens mijn tweede ETU wedstrijd in Frankrijk. Een wedstrijd wat echt internationale was en waarbij je veel nieuwe contacten hebt kunnen leggen. Het was een wedstrijd waarbij ik veel gebruik heb gemaakt van de Leerpunten die ik had opgedaan tijdens mijn eerste internationale wedstrijd in Holten. Ook qua plaats in de eind uitslag was ik sterk verbeterd. En zo kon ik terug kijken op twee mooie internationale in 2015. En kon ik, met de leerpunten van die wedstrijden, mij goed voorbereiden om het tweede deel van het seizoen. Na Chateauroux was het tijd voor een lekkere korte rustperiode om bij te komen van het eerste deel van mijn triathlon seizoen en weer op te laden voor het tweede deel. Na de rustperiode was het tijd voor de eerste wedstrijd wat de wedstrijd van het jaar zou moeten worden, het NK in Veenendaal. Ik was met een positief gevoel de wedstrijd in gegaan, maar het verliep niet helemaal hoe het moest gaan. Bij het looponderdeel kreeg ik het fysiek erg zwaar en kon ik de man met de hamer niet voorbijgaan en lukte het mij mentaal ook niet meer. Na een teleurstellende wedstrijd kun je wel de leerpunten uit een wedstrijd halen, zodat je in een volgende wedstrijd weer sterk aan de start kan staan.

Na mijn NK in Veenendaal was het tijd voor de finale wedstrijd van de tweede divisie samen met mijn team van Oceanus. Een top wedstrijd gedraaid, met als einduitslag 14e team. Dus kunnen we terug kijken op een mooi seizoen van de tweede divisie met veel hoogtepunten en nieuwe tactische punten voor het volgende seizoen. Toen was het aangekomen op het laatste deel van het triathlon seizoen 2015: NK scholierentriathlon Almere, Finale Eredivisie Almere, J&J Bosbaantriathlon Amsterdam. Een top weekend gehad tijdens de wedstrijden in Almere, Vrijdags een top wedstrijd gedraaid wat resulteerde op een Nederlandskampioen Scholieren triathlon bovenbouw. En zondag het indrukwekkende eredivisie seizoen afgesloten met het team van Oceanus met een 9e plaats.

En dan is het bijna over, de laatste wedstrijd van het seizoen en tegelijkertijd ook het laatste weekend van het NTC. De laatste wedstrijd van het seizoen van de 1/8ste triathlon in de bosbaan Amsterdam. Een lekker laatste race gedraaid, zonder dat er enige stress achter zat. Dat betekend dat ik het seizoen mooi heb kunnen afsluiten. Als afsluiter van het NTC gepoldersport in de Kwakel, wat zorgde tot hilarische momenten. 

Ik kan dus zeker terug kijken op een geslaagd, leerzaam, postief seizoen!

 

Ik wil alle trainers, fotografen, supporters bedanken voor hun inzet en steun om mij te helpen in mijn seizoen.

Ik wil ook mijn sponsoren, Subsports.nl5Fingersschiedon en snaplaces  bedanken voor hun ondersteuningen van afgelopen jaar.

Klik hier voor het hele verslag van Chateauroux.

Klik hier voor het hele verslag van Holten

klik hier voor het hele verslag van Veenendaal

klik hier voor het hele verslag van de finale wedstrijd tweede divisie

klik hier voor de scholieren triathlonklik hier voor de eredivisie  verslagen