18 jui 2015, Mijn eerste buitenlandse wedstrijd

mijn eerste buitenlandse wedstrijdEen zeer tevreden 36ste plek dit weekend tijdens de ETU European junior cup in Chateauroux (Frankrijk). Donderdag aangekomen en vrijdag genoten van het mooie weer en voorbereid op de wedstrijd van zaterdag met Een briefing en parcoursverkenning.

En toen was het zaterdag. 's Middags gekeken bij de dames, die helaas door een valpartij tijd hebben verloren is Quinty Schoens toch nog tweede geworden en hebben alle andere Nederlandse dames een topprestatie neergezet.
En om 18:15 mocht ik gaan knallen. Een gave strand start en dan in het 26 graden warme water 750m te hebben gezwommen. Kwam ik in de midden moot en als 1ste Nederlander het water uit. 400m lopen naar de wissel een snelle wissel gehad en toen samen met een Spanjaard gewacht tot we in een groep zouden vallen met fietsen.
Vergeleken met Holten goed en hard mee kunnen rijden in de groep met Pim en Stijn. Helaas na 2 rondes begon het te hozen (een douche), waardoor de wegen spek glad waren en door de vele die gevallen waren, besloten om rustig aan te doen en heel over de finish te komen.
Daar heb ik aardig wat tijd mee verloren.
Een kleine achterstand op de groep begon ik samen met een Japaner met lopen en liep ik uiteindelijk een harde 18min. Op de 5km en kwam ik als 36ste en 2e Nederlander over de finish.
En met een minder grote afstand tussen mij en de winnaar vergeleken met Holten.
Zondag nog gekeken bij de elite wat nog een tandje harder ging!