7 juni 2015, Spoedcursus toptriathlon tijdens Eredivisie Amsterdam

Eredivisie teamwedstrijd in AmsterdamZondag heb ik voor het eerst deel mogen nemen aan de eredivisie teamwedstrijd in Amsterdam. Een zware wedstrijd met veel leerpunten, maar toch een geweldige ervaring opgedaan.
Ik kwam voorin het water uit en ging samen met mijn team (Sander Berk, Martin Pet, Donald Hillebregt en ik) als vierde de fiets op. Als snel kwamen we in de grote groep terecht, wat wel aardig snel ging. Door het vaak stoppen en weer optrekken en een verkeerde positie door de bochten het team (peloton) moeten laten gaan, want mijn benen konden niet meer.
Al snel kon ik samen met een athleet van een ander team, de draad weer oppakken en toch geprobeerd om nog hard door te kunnen rijden.
Een snelle tweede wissel en toen ik net vertrokken was met het lopen stond mijn team daar op mij te wachten, want anders zou ik niet eens mogen lopen.
Dat was een super actie van mijn team (ondanks dat op die manier de teamprestatie minder zou zijn), ondanks het wachten kon ik aan het begin het tempo niet goed vinden en moest ik het team weer laten lopen, maar net als bij het fietsen mij toch weer goed op kunnen pakken en nog geprobeerd om hard door te lopen.
Uiteindelijk als 14de team geƫindigd en kan ik terug kijken op een zware, leerzame en goede wedstrijd.